امروزه یکی از بزرگترین چالشهای بشر، دستیابی به آب آشامیدنی سالم است. بهدلیل محدودیت دسترسی به منابع سالم آبی و توسعه جوامع بشری، نیاز روزافزون به تصفیه و پاکسازی منابع طبیعی آب بیش از پیش احساس میشود. از این رهگذر، روشهای مختلفی برای حذف آلایندههای آبی ارائه شده است که هر کدام از آنها، معایب و مزایای خاص خود را دارند. در مقاله حاضر تلاش میشود تا مهمترین آلایندههای موجود در آبهای زیرزمینی، آبهای سطحی و آبهای آشامیدنی بهتفصیل معرفی شوند و آثار مخرب هر کدام از آنها بر روی سلامت انسان و چرخه طبیعی اکوسیستم کرهزمین مورد بررسی قرار گیرند. این مقاله، مقدمهای برای ورود به بحث تصفیه آب و شیرینسازی آن محسوب میشود.